Carl Nielsen med jazz-feeling


En koncert med Carl Nielsens kendte og elskede melodier, arrangeret og spillet med jazz-ens feeling og stemning. Dette projekt, som Vestervang Kirke kan byde velkommen til søndag d. 31. marts kl. 16, har ligget og luret mange år i ørerne på pianist Michael Sunding – i virkeligheden helt tilbage fra første gang, han som ung hørte Jan Johanssons plade ”Jazz på Svenska” med svenske folkemelodier. Meget menne­ske­ligt og musikalsk vand er løbet i åen siden, og med denne udgivelse vender han hjem med den nødvendige ballast til at hylde sit danske og nordiske fundament.
Med sig har Sunding den legendariske bassist Mads Vinding – i sandhed en musiker med et CV af de tunge. Som et topnavn gennem årtier på den danske og internationale jazzscene, har han spillet med snart sagt alle fra Quincy Jones, Chet Baker & Herbie Hancock til Stan Getz. Dette beviser Vinding til fulde i denne sammenhæng, hvor hans sans for både det lyriske og groovet får plads.
Duo-formatet med flygel og kontrabas er en krævende størrelse, men giver også stor bevægelsesfrihed og plads til luft mellem anslagene - og en intens oplevelse af nærvær, der kan mærkes!
Der er gratis adgang og kirken byder på et glas vin efter koncerten.
senest redigeret: tirsdag 19-apr-16 12:42:44