Brahms' tyske requiem i Vestervang

Et requiem har mange komponister prøvet kræfter med, og i langt de fleste tilfælde med udgangspunkt i den klassiske latinske tekst. Johannes Brahms, derimod, valgte at udplukke tekster fra den tyske bibeloversættelse til sit requiem, og værket menes både at være inspireret af moderens død i 1865, men også komponistkollegaen Robert Schumanns død samme år. De første planer om et requiem på tysk blev da også luftet til Schumanns enke, Clara, med hvem Brahms havde et nært venskab.

Værket, der originalt er skrevet for fuldt orkester, kor og solister, vil lørdag d. 19. marts kl. 15 blive opført i Vestervang Kirke i Brahms' eget arrangement for 4-hændigt klaver, i hænderne på så anerkendte pianister som Kristoffer Hyldig og Manuel Esperilla. Panumkoret ledes af Jon Hollesen og solisterne er Klara Ek, sopran, og Andreas Landin, baryton.

Panumkoret blev dannet af lægestuderende på Panuminstituttet i København i 1993. Idag er koret et ambitiøst amatørkor med ca. 60 sangere med forskellig faglig og musikalsk baggrund. Koret har under ledelse af Jon Hollesen udviklet sig markant rent musikalsk de seneste år, og har derved tiltrukket mange talentfulde og meget dedikerede sangere.

Korets repetoire er overvejende klassisk, men de senere år har en del værker af nulevende komponister også præget programmet.

Der er gratis adgang, og kirken byder på et glas vin efter koncerten.

senest redigeret: tirsdag 19-apr-16 12:42:44