Gesualdo's Responsorium - spændende påskemusik


Påsken er baggrund for nogle af Bibelens allermørkeste kapitler. Disse har været inspirationskilde for komponister gennem hele den vestlige musikhistorie, og blandt dem finder vi den mytiske og mærkelige adelsmand Carlo Gesualdo, prins af Venosa.
Berømt og berygtet for at tage livet af sin kone og hendes elsker, og berømt og berygtet for sin musik, der med et frit og overraskende tonesprog har fascineret musikverdenen i århundreder.
Gesualdo formåede som en af ganske få komponister i sin samtid at færdiggøre et komplet sæt responsorier til påskeugens vigtige gudstjenester. Responsorier er korsvar, der afveksler læsningerne under disse, og er som sådan en refleksion over de hændelser, der beskrives i fortællingen om Jesu sidste dage.
Denne koncert præsenterer responsorierne til skærtorsdag i deres helhed. Det er historien om Jesus og disciplene i Gethsemane have, om Judas’ forræderi og om præsterne og soldaterne, der kommer for at føre Jesus bort.
Som kontrast til Gesualdos tonesprog er der valgt en sats af den i høj grad nulevende komponist Ola Gjeilo, samt en sats af Dekorums kunstneriske leder, Bo Asger Kristensen, der ligeledes benytter tekster, der knytter sig til skærtorsdagsgudstjenesten.
Gratis adgang.
senest redigeret: tirsdag 01-dec-20 10:24:39
Breaking news:

Andreas de la Cour er ansat i kirken pr. 1. april!


Du bør skrive dit barn op til konfirmation i 2024 nuNyheder

Beate Baumann og Kirsten Busch fortæller om kirkens historie.
Næste gang er tirsdag den 28. marts kl. 16.00

Nye deltagere er velkomne.