Konfirmationen er en festlig afslutning på kirkens undervisning i kristendom.

Ved dåben tog Gud imod dig som sit barn - ved konfirmationen kan du få Guds bekræftelse på, at han stadig mener det.

Normalt bliver man i Helsingør kommune konfirmeret, når man går i 8. klasse. Indskrivning til konfirmation foregår bedst ved personlig henvendelse på kirkekontoret. Medbring dåbs- eller navneattest.

Konfirmation 2020

Konfirmation 2020 vil finde sted Store bededag den 8. maj kl. 10 og 12 ved sognepræst Troels Bak Stensgaard samt lørdag den 9. maj kl. 10 og 12 ved sognepræst Mette Dansøn

I Helsingør kommune bliver man konfirmeret, når man går i 8. klasse.

Indskrivningen foregår på Vestervang Kirkekontor fra d. 2. januar 2019 kl. 9. De første dage foregår det ved personligt fremmøde, da pladserne bliver givet ud efter ”først til mølle-princip”. Fra uge 2 kan indskrivning ske skriftligt eller pr. telefon. Bemærk at det af sikkerhedsgrunde ikke anbefales at bruge mail ved tilmelding, da konfirmandens CPR-nummer skal anføres.

Konfirmationsforberedelsen starter efter sommerferien 2019 og finder sted torsdag kl. 8.00 til 9.30.  Brev om opstart på de to hold sendes ud inden opstart.

Er du i tvivl om hvilket sogn du hører til, kan du se det i den lokale vejviser, eller du kan kontakte kirkekontoret på telefon 4921 0684.

Bor du i et andet sogn, men går på en af skolerne i Vestervang sogn, så er der stadigvæk mulighed for at blive konfirmeret i Vestervang Kirke.

Hvis du bor i Vestervang sogn, men går på en skole uden for sognet uden mulighed for at følge konfirmationsforberedelsen i Vestervang kirke torsdag morgen, så spørg på den pågældende skole, hvad man plejer på din skole, før du skriver dig op til konfirmation i Vestervang kirke. Hvis der er problemer med at finde et sted at gå til konfirmationsforberedelse, så hjælper præsterne i Vestervang kirke dig gerne med at løse det.

Konfirmation 2021

Konfirmation 2021 vil finde sted Store bededag den 30. april kl. 10 og 12 ved sognepræst Søren Kristoffersen samt lørdag den 1. maj kl. 10 og 12 ved sognepræst Mette Dansøn.

NB! Der er nu kun ledige tider på Store Bededag den 30. april 2021, kl. 10 og lørdag den 1. maj 2021, kl. 10!

I Helsingør kommune bliver man konfirmeret, når man går i 8. klasse.

Indskrivningen foregår på Vestervang Kirkekontor fra d. 2. januar 2020 kl. 9. De første dage foregår det ved personligt fremmøde, da pladserne bliver givet ud efter ”først til mølle-princip”. Fra uge 2 kan indskrivning ske skriftligt eller pr. telefon. Bemærk at det af sikkerhedsgrunde ikke anbefales at bruge mail ved tilmelding, da konfirmandens CPR-nummer skal anføres.

Konfirmationsforberedelsen starter efter sommerferien 2020 og finder sted torsdage fra kl. 8.00 til 9.30. Konfirmationsforberedelse begynder torsdag den 3. september 2020.

Brev om opstart på de to hold sendes ud inden opstart.

Hvad hvis jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal konfirmeres?

Så er det en god ide, at du og eventuelt dine forældre tager en samtale med en af kirkens præster. Det er vores erfaring, at folk nogle gange fravælger konfirmationen på grund af misforståelser eller helt forkerte opfattelser af, hvad det vil sige at tro på Gud og hvad kristendommen og konfirmationen er.

Du kan også uden at tale med en præst først vælge at skrive dig op til konfirmationsforberedelsen og deltage i den, selv om du er i tvivl, hvor vidt du skal konfirmeres.  På den måde kan du i hvert fald opleve et kort, men intenst undervisningsforløb, som mange senere ser tilbage på som noget specielt i deres skoletid.

I løbet af konfirmationsforberedelsen bliver du mere fortrolig med kirkens liv og lære. Du får forhåbentlig en bedre forståelse af, hvad det vil sige at tro på Gud, og hvad kristne tror på og hvad det betyder for dem.

Det er også en god lejlighed til selv at forholde sig til livets store spørgsmål og til de kristne værdier og holdninger.

Selv om du måske selv er i tvivl om dit forhold til kristendommen, så er det i den sammenhæng vigtigt at huske på, at det er den tro, som vores forfædre i mange generationer har haft. For kristendommen har givet andre end os selv trøst og håb. Den har på utallige måder formet vores samfund og menneskesyn.

senest redigeret: torsdag 02-jan-20 20:28:08

Menighedsrådsvalget den 15. september 2020

Torsdag den 24. september og indtil videre

Det er nu muligt at tilmelde sig mails fra kirken. Se her.