Konfirmation 2024

I Helsingør kommune bliver man konfirmeret i 8. klasse og begynder konfirmationsforberedelse i august eller september (det får man først oplyst efter indskrivning)

I Vestervang er der i 2024 konfirmationer på disse dage:

  • Da St. bededag er afskaffet som helligdag i 2024 tilbydes konfirmation med Mette Dansøn fredag d. 26. april kl. 17.00 samt søndag den 28. april kl. 10.00
  • Lørdag den 27. april 2024 kl. 10.00 og 12.00 ved sognepræst Troels Bak Stensgaard. Lørdag den 27. april kl. 12.00 er nu fyldt op.

Man indskriver sig ved at udfylde en formular som kan hentes herunder eller afhentes i kirkekontorets åbningstid. Formularen kan afleveres i kirkens postkasse, Gurrevej 66, eller i postkassen til sognepræst Troels Bak Stensgaard, Emil Noldes vej 24.

Formular til indskrivning til konfirmation 2024

Man kan også indskrive ved at sende formularen pr. brev, eller scannet via en mail, som skal være »sikker post« ved hjælp af dette link på kirkens hjemmeside: www.vestervangkirke.dk/kontakt/kirkekontoret.

Bemærk: Man må aldrig sende personfølsomme oplysninger via en normal, ikke-krypteret mail.

 

På formularen står tydeligt hvad der skal oplyses, herunder konfirmandens navn, cpr, skole og adresse, kontaktoplysninger på forældre. Man må meget gerne angive dato og sted for konfirmandens dåb (se dåbsattesten) eller hvis konfirmanden ikke er døbt endnu.
Man kan desuden angive ønske om i 2024 at blive konfirmeret fredag den 26. april kl. 17.00 eller lørdag den 27. april 2024 kl. 10.00 eller søndag den 28. april kl. 10.00. Datoen kan ikke garanteres, men kirken bestræber sig på at efterkommer flest mulige ønsker.

Ved delt forældremyndighed bør begge forældre give deres samtykke ved underskrift.

 

Hvis man er i tvivl om noget vedr. konfirmationen og indskrivning til konfirmation eller konfirmationsforberedelsen, bør man kontakte en af præsterne!

Hvis man ikke har fået en bekræftelse på sin tilmelding efter 14 dage, bør man rette henvendelse til sognepræst Troels Bak Stensgaard, tlf.: 49266885 og mail: TRBS@km.dk

Forberedelsen til konfirmationen finder efter aftale med Helsingør Skole sted i Vestervang Kirke torsdage kl. 8.00 til 8.30  og begynder efter sommerferien 2023.

De indskrevne vil få skriftlig besked kort før sommerferien, hvornår deres undervisning starter op. Hvis man går på en skole, hvor man ikke har/kan få fri til at følge konfirmationsforberedelsen i kirken torsdag morgen, skal man snarest kontakte en af kirkens præsten med henblik på at finde anden undervisning.

 

Hvad hvis jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal konfirmeres?

 

Så er det en god ide, at du og eventuelt dine forældre tager en samtale med en af kirkens præster. Det er vores erfaring, at folk nogle gange fravælger konfirmationen på grund af misforståelser eller helt forkerte opfattelser af, hvad det vil sige at tro på Gud og hvad kristendommen og konfirmationen er.

 

Du kan også uden at tale med en præst først vælge at skrive dig op til konfirmationsforberedelsen og deltage i den, selv om du er i tvivl, hvor vidt du skal konfirmeres.  På den måde kan du i hvert fald opleve et kort, men intenst undervisningsforløb, som mange senere ser tilbage på som noget specielt i deres skoletid. 

 

I løbet af konfirmationsforberedelsen bliver du mere fortrolig med kirkens liv og lære. Du får forhåbentlig en bedre forståelse af, hvad det vil sige at tro på Gud, og hvad kristne tror på, og hvad det betyder for dem.

Det er også en god lejlighed til selv at forholde sig til livets store spørgsmål og til de kristne værdier og holdninger.

 

Selv om du måske selv er i tvivl om dit forhold til kristendommen, så er det i den sammenhæng vigtigt at huske på, at det er den tro, som vores forfædre i mange generationer har haft. For kristendommen har givet andre end os selv trøst og håb. Den har på utallige måder formet vores samfund og menneskesyn.

 

 

 

 

 
senest redigeret: torsdag 09-mar-23 18:56:13
Breaking news:

Andreas de la Cour er ansat i kirken pr. 1. april!


Du bør skrive dit barn op til konfirmation i 2024 nuNyheder

Beate Baumann og Kirsten Busch fortæller om kirkens historie.
Næste gang er tirsdag den 28. marts kl. 16.00

Nye deltagere er velkomne.