Konfirmation 2022

I Vestervang kirke er der konfirmationer i 2022:

• Fredag (St. bededag) den 13. maj kl. 10.00 og 12.00 ved sognepræst Mette Dansøn

• Lørdag den 14. maj kl. 10.00 og 12.00 ved sognepræst Troels Bak Stensgaard.

Konfirmation 2023

I Helsingør kommune bliver man konfirmeret i 8. klasse og begynder konfirmationsforberedelse i august eller september (det får man først oplyst efter indskrivning)

I Vestervang er der i 2023 konfirmationer på disse dage:

• Fredag (St. bededag) den 5. maj kl. 10.00 og 12.00 ved sognepræst Troels Bak Stensgaard.
  • Lørdag den 6. maj kl. 10.00 og 12.00 ved sognepræst Mette Dansøn.

Man indskriver sig ved at udfylde en formular som kan hentes herunder eller afhentes i kirkekontorets åbningstid. Formularen kan afleveres ved personligt fremmøde i kontorets åbningstid fra mandag den 10. januar 2022.

Formular til indskrivning til konfirmation 2023

Man kan også indskrive ved at sende formularen pr. brev, eller scannet via en mail, som skal være »sikker post« ved hjælp af dette link på kirkens hjemmeside: www.vestervangkirke.dk/kontakt/kirkekontoret.

Bemærk: Man må aldrig sende personfølsomme oplysninger via en normal, ikke-krypteret mail.

På formularen står tydeligt hvad der skal oplyses, herunder konfirmandens navn, cpr, skole og adresse, kontaktoplysninger på forældre. Man må meget gerne angive dato og sted for konfirmandens dåb (se dåbsattesten) eller hvis konfirmanden ikke er døbt endnu.
Man kan desuden angive ønske om at blive konfirmeret den 5. eller den 6. maj 2023 og kl. 10.00 eller 12.00. Datoen kan ikke garanteres, men kirken bestræber sig på at efterkommer flest mulige ønsker.

Ved delt forældremyndighed bør begge forældre give deres samtykke ved underskrift.

Skriftlige henvendelser behandles først i uge 3.

Hvis man er i tvivl om noget vedr. konfirmationen og indskrivning til konfirmation, bør man altid kontakte kordegnen eller en af præsterne!

Hvis man ikke har fået en bekræftelse på sin tilmelding efter 14 dage, bør man rette henvendelse til kordegnen.

Hvad hvis jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal konfirmeres?

Så er det en god ide, at du og eventuelt dine forældre tager en samtale med en af kirkens præster. Det er vores erfaring, at folk nogle gange fravælger konfirmationen på grund af misforståelser eller helt forkerte opfattelser af, hvad det vil sige at tro på Gud og hvad kristendommen og konfirmationen er.

Du kan også uden at tale med en præst først vælge at skrive dig op til konfirmationsforberedelsen og deltage i den, selv om du er i tvivl, hvor vidt du skal konfirmeres.  På den måde kan du i hvert fald opleve et kort, men intenst undervisningsforløb, som mange senere ser tilbage på som noget specielt i deres skoletid.

I løbet af konfirmationsforberedelsen bliver du mere fortrolig med kirkens liv og lære. Du får forhåbentlig en bedre forståelse af, hvad det vil sige at tro på Gud, og hvad kristne tror på og hvad det betyder for dem.

Det er også en god lejlighed til selv at forholde sig til livets store spørgsmål og til de kristne værdier og holdninger.

Selv om du måske selv er i tvivl om dit forhold til kristendommen, så er det i den sammenhæng vigtigt at huske på, at det er den tro, som vores forfædre i mange generationer har haft. For kristendommen har givet andre end os selv trøst og håb. Den har på utallige måder formet vores samfund og menneskesyn.

senest redigeret: mandag 22-nov-21 09:37:31