Litteraturkreds efteråret 2020 om Grønland

 

Til efteråret læser vi tre bøger med tilknytning til Grønland, og temaet har vi kaldt: "Den grønlandske forbindelse - myte og menneske", en litterær tidsrejse der strækker sig over ca. 1000 år, fra inuitfolkets indvandring i Grønland fra Alaska, til de danske missionsstationers etablering og udbredelse i landet for at runde af med en barsk skildiring af et dansk ægtepars forsøg i 60'erne på at omplante og omvende to grønlæderbørn til at blive "ægte" danske i det danske samfund.

 

 

Onsdag den 9. september kl. 19.00

"Sangen for livet"

af Jørn Riel. Lindhardt og Ringhof, 1983 - 1985.

En eskimoisk saga om nogle af de første indbyggere i "Menneskenes Land", Grønland. En hyldestsang til livet i en enkel og glad form. Forfatteren skildrer livet blandt den oprindelige befolkning med stor kærlighed, hvor selv ikke de ufatteligt barske livsbetingelser kan udrydde eskimoernes livsvilje og livsglæde.

 

Onsdag d. 14. oktober kl. 19.00

”Profeterne i Evighedsfjorden”

af Kim Leine. Gyldendal, 2012.

Romanen foregår i slutningen af 1700-tallet, hvor vi i starten følger den unge teologistuderende, Morten Falck, i København. Han bliver senere udstationeret som præst i en lille bygd i Nordgrønland - og det kommer ikke til at forløbe uden problemer.

 

Onsdag d. 11. november kl. 19.00

”Tabita”

af Iben Mondrup. Politikens Forlag, 2020.

Vi er nu i midten af 1960'erne, igen i Nordgrønland. Det barnløse, danske kolonibestyrerpar, Bertel og Eva, adopterer et grønlandsk søskendepar på 1 og 5 år og tager dem med til en helt ny tilværelse i Danmark, hvor de skal glemme alt om deres familiære rødder og opvækst i Grønland, med store og uoverskuelige konsekvenser til følge.

 

Bemærk: Litteraturkredsen er en kreds af læselystne, hvor man læser romanen forud for hver mødeaften, så vi kan drøfte indholdet og udveksle indtryk i fællesskab. Der vil være et kort oplæg til hver bog, og så går snakken bare lystigt derudaf et par timer.

 

Tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser!

 

Tilmelding til: Sognepræst Søren Kristoffersen på mobil 2014 5626 eller mail: sorenkri@stofanet.dk

 

Vel mødt - og god læselyst!

 

 

Venlig hilsen, Birgitte Osmark og Søren Kristoffersen

 
senest redigeret: onsdag 02-sep-20 14:58:02