»Kristendommen ifølge… «

Den britiske forfatter til blandt andet Narniabøgerne, C. S. Lewis, har engang udtalt: »Jeg blev ikke religiøs for at blive ’lykkelig’. Jeg har altid vidst, at en flaske portvin kunne klare den opgave. Hvis du ønsker, at en religion skal gøre dit liv mere komfortabelt, vil jeg på ingen måde anbefale kristendommen.«

En tankevækkende hilsen fra en af det 20. århundredes store, kristne forfattere. Ingen reklame for kristendommen her, snarere en advarsel. Ikke desto mindre har kristendommen ikke helt sluppet sit tag i verden endnu, og netop i disse år sker der herhjemme megen aktivitet på den front i form af bogudgivelser, der tager emner som tro og kristendom op, ofte med en særlig personlig vinkel fra forfatterens side.

I dette efterår vil vi i Vestervang Kirke dykke lidt ned i troens univers med fokus specielt på den kristendom (evangelisk-luthersk), som vi som folkekirke praktiserer. Til det formål skal vi læse og diskutere indholdet af tre bøger i serien »Kristendommen ifølge… « som alle er udkommet på forlaget ”Eksistensen” i løbet af sidste år. Det er planlagt til at spænde af, som følger:

8. september kl. 19 – 21:

Niels Brunse: Tro er ikke viden

13. oktober kl. 19 – 21:

Anne-Cathrine Riebnitzsky: Tro i hverdagen

10. november kl. 19 -21:

Søren Ulrik Thomsen: Tro mod ritualet

Ligesom tidligere i vores litteraturkreds forudsættes bøgerne læst inden møderne, og vi begynder i den lettere ende og bevæger os gradvist mod det noget sværere hos Søren Ulrik Thomsen.

Hvis man ønsker baggrundsmateriale, kan hermed anbefales bogen Hvad skal man tro – 7 indgange til kristendommen af Else Hviid og Birgitte Stoklund Larsen, People’s Press, 2008. Og er man mere ”sulten”, så er der også Agnete Brinks og Niels Henrik Arendts En lille bog om kristendommen, Forlaget Anis, 1996, ISBN 8774572970.

Bemærk: Begrænset deltagerantal, så her gælder ”først til mølle ”-princippet.

Forudgående tilmelding til sognepræst Søren Kristoffersen på tlf. 2014 5626.

Vel mødt!

Venlig hilsen, Birgitte Osmark og Søren Kristoffersen

senest redigeret: torsdag 20-maj-21 13:16:51

begynder torsdag den 9. september, kl. 16:00 - 17:30

Nu kan vi endelig genoptage koncerter i kirken for fuldt tryk og derefter er efterårets koncertrække omfattende!